Over mij

Mijn naam is Sven van der Kooi. Ik ben geboren en getogen in Alkmaar en woon samen met mijn vrouw en onze drie jongens.1960887_615885621823686_1326038308_o

Sinds een jaar of vijf ben ik serieus bezig met fotografie. Ik heb deze website opgezet om mijn werk te delen met anderen die hierin geïnteresseerd zijn en om eventuele opdrachtgevers te laten zien wat ik voor hen kan betekenen.

De oorsprong van mijn liefde voor fotografie ligt bij het weer, ik heb altijd al een enorme interesse gehad voor extreem weer en met name dan onweer. De indrukwekkende beelden van bliksem en donkere luchten die zijn vastgelegd met fotografie hebben er voor gezorgd dat ik ook wilde gaan fotograferen.

Eind 2009 ben ik in het bezit gekomen van een spiegelreflex camera, hiermee kreeg het fotograferen voor mij een nieuwe wending. Door vanaf het begin op de handmatige stand te fotograferen, veel te lezen en vooral heel veel te oefenen leerde ik de kneepjes van het vak.
Ik kwam met steeds meer onderdelen van fotografie in aanraking zoals portret fotografie, landschappen en architectuur. Daarnaast kwam ook Urban Exploring op mijn pad en dat blijft voor mij toch wel iets heel bijzonders.
In mijn vrije werk probeer ik zoveel mogelijk met mijn foto’s een verhaal te vertellen.

Inmiddels maak ik nu drie jaar foto’s voor verschillende opdrachtgevers. Dit kan een shoot zijn van een gezin maar ook een opdracht voor een bedrijf. De bedoeling van mij is om met mijn foto’s de sfeer uit te drukken die de opdrachtgever voor ogen heeft.

Daarnaast werk ik graag met HDR, dat staat voor High Dynamic Range, hiermee wordt het dynamisch bereik van de foto vergroot en worden alle delen van de foto goed belicht. HDR foto’s bewerk ik daarna graag, zodat ze een surrealistische look krijgen. Dit leidt tot een verrassend en origineel resultaat.

Mocht u interesse in mijn foto’s hebben of vragen hebben over opdrachten, neem dan contact met me op via de gegevens op het contactformulier.

Sven van der Kooi.