Urbex

Urbextrip Kolenmijn Zeche Heinz / Zeche M / Bergwerk W

  • date
  • 16 januari 2016

Zeche Heinz stond voor deze zondag op het programma.

Om vijf uur de wekker, koffie zetten, spullen pakken en de auto in om mijn vaste urbex maat op te pikken.
Na een ritje van twee en een half uur komen we stipt 8 uur aan bij het terrein, een klein rondje gereden en de auto geparkeerd.

Op het moment dat ik de lichten uit doe zie ik een bewaker met zaklamp aandachtig rondkijken.
Even wachten dus en zodra hij weg is de auto uit. Langs het hek lopen en zoeken naar een ingang. Gevonden! Snel met een omweg naar de eerste gebouwen toe.

Een groot deel werd al gestript en wij wilden eerst de grote schacht in om bovenin te beginnen. Daar staan nog mooie machines.
Helaas geen trap te bekennen om boven te komen. Overal horen we geluiden en ook voetstappen en stemmen. Tijd om te verstoppen dus.

Na een tijdje wachten lopen we verder, ineens een wit busje wat recht op ons af komt rijden. We springen plat op de buik en blijven zo laag mogelijk liggen. We worden niet gezien en kunnen onze weg vervolgen.

Eindelijk zijn we binnen. Rustig lopen en kijken wat we zien. We zien de kleine ruimtes met de mandjes voor de kleding van de mijnwerkers. We zien de doucheruimtes en uiteindelijk de grote hal. Oke, genoeg geacclimatiseerd, tijd om foto’s te maken.

Na een tijd is mijn maat weg en ik heb geen idee waar hij is. Ik krijg een sms: Ben in de grote hal met manden… Ai die zochten we, te gek!

Hij komt me halen en we lopen er samen heen, langs een gang en diverse deuren komen we in de eerste hal. Immens groot met allemaal mandjes aan het plafond voor de kleding en persoonlijke spullen van de mijnwerkers. Ongelofelijk dat hier zoveel mensen hebben gewerkt, dag in dag uit. En nu zijn wij hier enkel en alleen. Prachtig mooi licht en veel om te zien.

Na het foto’s maken gaan we verder. Nog een keer proberen of er toch een ingang is in de toren, helaas.
Voldaan en met een kaart vol met foto’s gaan we terug. Helaas zonder foto’s van de schacht maar het was het tripje zeker waard.

Op naar de volgende….

Meer foto’s staan in mijn portfolio Urbex

 

Zeche Heinz LR-9

Zeche Heinz LR-6-3

Zeche Heinz LR-21

Zeche Heinz LR-41

Zeche Heinz LR-52

Zeche Heinz LR-62

Zeche Heinz LR-51

2 Comments on Urbextrip Kolenmijn Zeche Heinz / Zeche M / Bergwerk W

Leave a reply

Fields marked with * are required