Vrij werk

In mijn vrije tijd fotografeer ik graag landschappen en natuur en stadsgezichten. De rust die een landschap uitstraalt en het alleen bezig zijn in de natuur vind ik heerlijk. Even mijn gedachten verzetten geeft een voldoening. Maar daarnaast is het ook geweldig om juist de drukte van de stad of het verkeer op te zoeken en een foto te kunnen maken op een manier waar je anders niet naar kijkt.

 

LandschappenGeestmerambacht Alkmaar Langedijk
Het fotograferen van landschappen kan van alles zijn, een molen in de polder, een bospad of misschien een boom bij een meer.
Ik vindt het heerlijk om af en toe de rust op te zoeken, even weg van alles en helemaal alleen lopen en om me heen kijken. Op zoek naar het ene plaatje waarvan ik dan denk, dat is hem.

Mijn landschapfoto’s en mijn andere vrije werk kan je hier bekijken

 

Macro fotografieVlieg-9336
Sinds kort heb ik ook macro fotografie ontdekt. Macro fotografie laat de kleine wereld van ons zien. Vooral kleine insecten vindt ik geweldig om zo in beeld te brengen dat je de kleinste details kan terug zien. Dit is een techniek op zich zelf en daarom een uitdaging om dit te doen.

Mijn macro foto’s en mijn andere vrije werk kan je hier bekijken

 

 

WeerfotografieOnweer 05-06-2015-0075
Het fotograferen is bij mij begonnen met onweer. Vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd door onweer. De donkere buien, de felle flitsen en de harde donders hebben mij altijd aangetrokken. De verschijnselen die bij onweer voorkomen wilde ik vastleggen. Zo is het fotograferen begonnen. Inmiddels fotografeer ik ook andere weersverschijnselen zoals kou in de winter en mist. De maan en de sterren hebben iets magisch, daarom fotografeer ik dat ook graag.

Mijn weerfoto’s en mijn andere vrije werk kan je hier bekijken

 

Urban ExploringDu basil LR-10
Mijn grootste hobby is echter Urban Exploring, ook wel Urbex genoemt. Urban Exploring betekent vrij vertaald wereld ontdekking. Bij Urbex bezoekt men locaties die verlaten en vervallen zijn. Dit kunnen fabrieken of bijvoorbeeld ziekenhuizen zijn maar ook kerken, kloosters of zelfs huizen en villa’s.
Bij Urban Exploring geldt de ongeschreven regel: Leave nothing but footprints, take nothing but pictures. Met andere woorden: Pak niks en vooral, maak niks kapot. Inbreken wordt niet gedaan, maar helemaal legaal is het ook niet.

Het bijzondere aan Urban Exploring vind ik dat je op plekken komt waar anderen normaal gesproken niet komen. Op deze plekken, in vaak oude gebouwen, zit veel historie en is er veel gebeurd. Ik probeer met mijn foto’s in en bij deze locaties een verhaal te vertellen.

Voor de foto’s van mijn bezochte locaties klik je hier

Wellicht ten overvloede, ik zal nooit een locatie waar ik ben geweest bekend maken, ook dit is een ‘ongeschreven regel’ in de Urbex cultuur.

 

StadsgezichtenDe waag Alkmaar LR-
Het fotograferen van een dorp of stad, het leven in de stad of het straatbeeld. Vooral oude dorpen en steden inspireren mij maar ook nieuwe architectuur kan ik bewonderen. De kunst van het vastleggen van het beeld is vooral goed om je heen kijken en spelen met de belichting en de verschillende technieken.

Voor foto’s van dorpen en steden en mijn andere vrije werk kan je hier bekijken

 

Mocht je meer informatie over mijn foto’s willen hebben, neem dan contact met me op via het contactformulier.
Afdrukken kan je bestellen via deze pagina