Natuur

Onweer fotografie Alkmaar

  • date
  • 9 oktober 2014

De oorsprong voor mijn liefde naar fotografie, onweer. Met onweer is het allemaal begonnen. Wanneer er onweer op komst is kijk ik uit het raam, is het dichtbij dan ga ik er op uit om te fotograferen. Zo ook op 7 oktober 2014.

Die dag trokken er in de avond, vrij onverwacht, nog enkele zware onweersbuien over. Eerst kijkend vanuit het zolderraam, deze buien trokken ten westen van Alkmaar en de meeste ontladingen zaten in de wolk zelf. Niet echt fotogeniek dus. Even later zag ik de bui aankomen waar ik op hoopte. Veel ontladingen en een mooie snel groeiende bui. Ik ben in mijn auto gesprongen en naar een ‘open’ plek gereden. De bui trok redelijk snel waardoor ik snel moest parkeren, niet helemaal de plek die ik voor ogen had maar goed, mijn camera instellen en op mijn statief klikken! Het onweer was erg agressief, veel CG (wolk-grond) ontladingen en ook veel meerdere ontladingen tegelijk. De eerste foto was meteen raak, de tweede was nog beter, 4 ontladingen in één moment. Wat was dit genieten zeg. Binnen 15 minuten was de bui verder getrokken en had ik veel foto’s met flinke ontladingen erop.
Een zeer geslaagde, korte chase! De tijd van onweersbuien hier in de regio is gekomen.

De volgende dag werd ik gebeld door het Noordhollands Dagblad. Of ze de foto mochten gebruiken in de krant, uiteraard mag dat! Wat een eer en erkenning voor het werk wat je doet.

De vier mooiste foto’s heb ik hier staan, meer onweer foto’s staan op de pagina landschap-natuur

(instellingen zijn: Sluitertijd tussen de 20 en 30 seconden; Diafragma f8; ISO 100 en 2/3 stop onderbelicht, brandpunt tussen de 17 en 24 mm op FullFrame)

Onweer 2014-10-07-5475   Onweer 2014-10-07-5481   Onweer 2014-10-07-   2014-09-19 Onweer HDC 2-

Leave a reply

Fields marked with * are required