Urbex

Gare Monceau

  • date
  • 23 oktober 2016

Gare Monceau – bezocht september 2016

Een bezoek aan een verlaten treinremise waar meer te zien is dan vooraf gedacht…

Bij deze oude treinremise staan geen treinstellen meer, en dus gelijk minder interessant voor de meeste urbexers. Bij dit soort locaties, die toch al jaren bekend zijn, vind ik het leuk om toch nog is te kijken wat er meer te zien is dan de standaard plaatjes.

 

Gare Monceau LR-8-7

Na het zoeken van de ingang komen we eerst in de grote hallen terecht. Bijna alles is weg, enkel de enorme grote treinhallen waarin de treinen werden gerepareerd en de enorme kranen herinneren aan hoe het hier is geweest. Tijdens de lange tocht door alle hallen komen we we toch wat leuke oude pareltjes tegen.

Gare Monceau LR-8

Uiteindelijk vinden we wat we zoeken:  De gebouwen die niet veel op de foto zijn genomen. We gaan als eerste het expeditie gebouw binnen, dit is wat we zochten. In dit gebouw was de administratie te zien, een badruimte voor de chauffeurs en een dokters ruimte. Gaaf om hier het verval in te zien.

Gare Monceau LR-73

Gare Monceau-8

Na de expeditieruimte hebben we nog de andere gebouwen bezocht waaronder een magazijn met allerlei mallen, kantoortjes, kluisjes voor de medewerkers en een archief.

Gare Monceau LR-8-8

Gare Monceau LR-63-2

Na deze ruimtes te hebben bezocht, voor al te hebben genoten zijn we via de hallen weer terug gegaan. Nog een paar foto’s gemaakt van onder andere de kranen kwamen we weer bij de uitgang. Via een gebouwtje zijn we naar buiten gegaan maar daar kwam ik eerst nog een toffe kluis tegen die ik natuurlijk even op de foto moest zetten!

Gare Monceau-7

 

Al met al was deze oude locatie het zeker waard om te bezoeken. Zo zie je maar, kijk altijd verder dan de eerste plekken, de kans is groot dat je meer tegenkomt dan je vooraf zou denken!

Meer foto’s kan je hier bekijken.

 

Meer locaties die ik bezocht heb staan hier. 

 

 

 

Leave a reply

Fields marked with * are required